Föreställningen

Om föreställningen

 

Spelas i Reaktorhallen R1, KTH. Föreställningen är ca 1 timme och 30 minuter utan paus. 

Humoristisk svart odyssé


Kafkas Arkiv spelades 2018 för en exklusiv publik som ett resultat av sju års forskning kring animationer, teknik och scenkonst. Nu kommer den äntligen tillbaka för allmänheten!  


För Gregor är det obegripligt att styrelsen väljer fru K som chef. Det var ju hans jobb. Och inte blir det bättre av att nykomlingen Frans blir favoriserad. Samtidigt dras Fru K in i en malström av byråkrati och finner sig anklagad i en mardrömslik process där världen bokstavligen rämnar inför hennes ögon. Och nu har Gregor ett problem, han håller på att förvandlas till en insekt…


Kafkas Arkiv är en humoristisk svart odyssé genom Frans Kafkas klassiska verk med byråkrati, berusande maktkamp och vansinnig kärlek, tjugo meter ner i urberget där Sveriges första kärnreaktor en gång låg. Med hjälp av avancerad teknik som Virtual Reality, realtidsanimationer och Motion Capture får skådespelare och tecknade avatarer samsas i detta märkliga universum. 


För Idé och koncept står Filip Alexanderson, Simon Alexanderson och Henrik Bäckbro. Sedan 2011 har de tillsammans med en rad konstnärer, artister och forskare från hela världen undersökt hur cutting edge teknik som normalt bara använts inom film- och spelindustrin kan användas på teaterscenen. Nu tar vi scenkonsten in i framtiden. Varmt välkomna!


 

 

Idé och koncept: Filip Alexanderson, Simon Alexanderson, Henrik Bäckbro

 

Manus och Regi: Filip Alexanderson

 

Medverkande: Linn Bergstam, Alejandro Bonnet, Henrik Bäckbro, Erik Nilsson

 

Scenografi och Kostym: Marika Feinsilber

 

Animation och 3d teknik: Simon Alexanderson, Martin Christensen

 

Dekormålare och Rekvisitör: Tess Oweson

 

Musiker: Erik Nilsson

 

Konceptkonst: Eric Ericson

 

Koreograf: Martin Hasselgren

 

Teknik och Ljusdesign: Magnus Pettersson

 

Producent: Henrik Bäckbro

 

Snickeri: Ulf Askvik

 

Mask: Lena Bouic-Wrange

 

Koordinator R1: Leif Handberg

 

 

Ett särskilt tack till Leif Handberg på KTHs experimentella Scen KTH R1, Fredrik Österholm och Emma Weil på Dramaten och Mirko Lempert på SKH.

Covid-19

Föreställningen kommer att genomföras i enlighet med rådande rekommendationer från
Folkhälsomyndigheten samt lokala riktlinjer på KTH. Förutom de två hissarna kan man även ta
trapporna de ca nio våningarna ner till reaktorhallen. Vi tar in begränsat med publik per föreställning för att kunna hålla avstånd och har utökat våra rutiner kring städning och rengöring av publika områden. Vi erbjuder lokaler med nära tillgång till handtvättmöjligheter samt handsprit. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd! – Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Biljetterna är ombokningsbara.