Föreställningen

Kafkas Arkiv


En humoristisk svart odyssé genom Kafkas idévärld.

Om föreställningen


 

Kafkas Arkiv är en absurdistisk vandring i gränslandet mellan animerade och riktiga världar, inspirerade av Frans Kafkas klassiska verk. En föreställning som tar avstamp i kontorets maktspel och vidare in i ett klaustrofobiskt vansinne.

 

För Gregor är det obegripligt att styrelsen väljer fru K som chef. Det var ju hans jobb. Och inte blir det bättre av att nykomlingen Frans blir favoriserad. Samtidigt dras Fru K in i en malström av byråkrati och finner sig anklagad i en mardrömslik process där världen bokstavligen rämnar inför hennes ögon. Och nu har Gregor ett problem, han håller på att förvandlas till en insekt…

 

Kafkas Arkiv är en humoristisk svart odyssé genom berusande maktkamp och vansinnig kärlek, tjugo meter ner i urberget där Sveriges första kärnreaktor, experimentreaktor R1, en gång låg.

 

För Idé och koncept står Filip Alexanderson, Simon Alexanderson och Henrik Bäckbro som sedan 2011 tillsammans med en rad konstnärer, artister och forskare har undersökt hur animationer och digitala avatarer kan användas på teaterscenen. Med hjälp av Motion capture, Virtual Reality och annan cutting edge teknik som främst används inom film- och spelindustrin tar vi scenkonsten in i framtiden. Varmt välkomna!

 

 

Idé och koncept: Filip Alexanderson, Simon Alexanderson, Henrik Bäckbro

 

Manus och Regi: Filip Alexanderson

 

Medverkande: Linn Bergstam, Alejandro Bonnet, Henrik Bäckbro, Erik Nilsson

 

Scenografi och Kostym: Marika Feinsilber

 

Animation och 3d teknik: Simon Alexanderson, Martin Christensen

 

Dekormålare och Rekvisitör: Tess Oweson

 

Musiker: Erik Nilsson

 

Konceptkonst: Eric Ericson

 

Koreograf: Martin Hasselgren

 

Teknik och Ljusdesign: Magnus Pettersson

 

Producent: Henrik Bäckbro

 

Snickeri: Ulf Askvik

 

Mask: Lena Bouic-Wrange

 

Koordinator R1: Leif Handberg

 

 

Ett särskilt tack till Leif Handberg på KTHs experimentella Scen KTH R1, Fredrik Österholm och Emma Weil på Dramaten och Mirko Lempert på StDH.

Föreställningen finansieras av Kulturbryggan och genomförs i samarbete med Dramaten och KTH.

© Copyright. All Rights Reserved.